A „rossz szemüveg” jelei – ismerd fel időben!

Hazánkban az emberek megközelítőleg negyede szemüveget visel, és a megnövekedett képernyőhasználatnak köszönhetően ez a szám folyamatosan nő. A szemeink folyamatosan változnak, leginkább gyermek- és fiatalkorunk közt, de felnőtt korban is észrevehetjük magunkon, hogy már nem látunk olyan élesen az eddigi szemüvegünkkel, ahogy korábban. Mai bejegyzésünkben összefoglaltuk, hogy milyen jelei vannak egy rossz szemüvegnek, és mit tehetünk akkor, ha a korábban felírt szemüvegünk már nem korrigálja megfelelően a látáshibát.

A rossz szemüveg tünetei

Habár fontos megjegyezni, hogy látásunk nem romlik bizonyítottan a nem megfelelő szemüveg viselésétől, de a rossz szemüveg kellemetlen tüneteket okozhat, amely nagyban ronthatja az életminőségünket, így nem érdemes a szőnyeg alá söpörnünk a dolgot! A rossz szemüveg okozta tünetek leggyakrabban:

  • a fejfájás,
  • a szédülés,
  • a kettőslátás,
  • a fájó és irritált szemek,
  • valamint a gyakori szemszárazság, könnyezés.

A rossz szemüveg jeleit könnyen felismerhetjük egyrészt ezekről az egyértelmű tünetekről, illetve arról is, ha a szemüveg viselése közben homályosan látunk és gyakran hunyorgunk, ha ezeket észleljük érdemes részt vennünk egy látásvizsgálaton.

Ha azonban most cserélted le nemrégiben a szemüveged, és az első pár napban, hétben ezeket a tüneteket tapasztalod, nem feltétlen jelenti azt, hogy ezek a rossz szemüveg jelei lennének, csupán szükséges egy kis idő, amíg szemeid alkalmazkodnak a felírt lencsékhez.

Amennyiben néhány hét múlva, rendszeres viselés mellett sem múlnak teljesen ezek a tünetek, érdemes látszerészhez fordulni, hiszen az is előfordulhat, hogy néhány módosításra van szükség. A Tisza Látáscentrumban készült szemüvegekre ebből kifolyólag, lencsetípustól függetlenül teljes körű hozzászokási garanciát biztosítunk az általunk javasolt és felírt szemüvegekre!

Rendszeres látásvizsgálat szakemberekkel

Ammenyiben a fenti tüneteket észleljük magunkon, ne halogassuk tovább a látásvizsgálatot! Persze fontos megjegyezni, hogy nem csak akkor érdemes szakemberhez fordulnunk, ha a rossz szemüveg jeleit érzékeljük, hanem rendszeresen is ajánlott szemvizsgálaton részt vennünk. A rendszeres szűrések során az optometrista szakember időben észreveheti a betegségre utaló elváltozásokat is, valamint megállapíthatja, ha a korábban felírt lencsénk már nem nyújt megfelelő látáskorrekciót számunkra.

Ha a fenti tünetek bármelyikét észleled, vagy úgy érzed, már nem látsz tökéletesen régi szemüvegeddel, jelentkezz be hozzánk látásvizsgálatra, ahol szemész szakorvosaink a segítségedre lesznek! További hasznos és érdekes látással kapcsolatos tartalomért kövess minket a Facebookon!