Milyen jelekből következtethetünk arra, hogy nem jó a kisbabánk/gyermekünk szeme?

Szakorvosaink gyermek szemvizsgálatot is végeznek

A gyermekek olyannak fogadják el a világot, amilyen. Pont ezért okoz nagy problémát a gyermekkori fénytörési hibák meghatározása, hiszen ez a páciens részéről nagyfokú együttműködési készséget, figyelmet igényel. Emellett egy felnőtt könnyen észreveszi, ha romlik a látása, pl. korábban megszokott élethelyzetekben nem ismer fel ismerősöket, tárgyakat vagy épp az olvasnivalót nem látja. Egy kisgyermeknek ilyen tapasztalatai nincsenek, s kifejező eszközei is korlátozottak.

Ezért azt javaslom, hogy mindenki vegye komolyan az ajánlott 1, 3 és 6 éves kori szemészeti szűréseket, mert ezen alkalmakkor képzett szakemberek olyan bajokat és problémákat is megtalálnak, melyre még a leggondosabb szülő sem figyelhet fel.

 

Amennyiben szeretne folyamatosan hasznos tippekről, valamint szemének egészségével kapcsolatos ismertető cikkekről olvasni, amelyeket szemész szakorvosok írnak, javasoljuk, hogy kövesse a Tisza Látáscentrum Facebook oldalát!

Amennyiben úgy gondolja, hogy szemének egészségét időszerű lenne egy szakembernek is megvizsgálnia, akkor kérjen egyszerűen időpontot munkatársainktól! Munkatársaink 1-2 napon belül felveszik a kapcsolatot Önnel és egyeztethetnek időpontot.

Ne feledje, szeme egészségének védelméért Ön a felelős, mi pedig segítünk abban, hogy Ön megfelelő döntést tudjon hozni!