Segítség, szemüveges lettem! Tippek az első szemüvegedhez

Segítség, szemüveges lettem! Tippek az első szemüvegedhez.

Miután kézhez kapjuk első szemüvegünket, felüdülve tapasztaljuk mennyire éles és tiszta lett körülöttünk a világ. Ám emellett sajnos néhány váratlan és kellemetlen mellékhatás is társulhat az első viseléshez. Azokat, akik újonnan lettek szemüvegesek, váratlanul érhetik a hozzászokást kísérő jelenségek, ám ezek teljesen normálisak és minden szemüveges átesik rajtuk az első szemüvegvásárlás után. Van azonban néhány dolog, amit megtehetünk annak érdekében, hogy megkönnyítsük, és kicsit felgyorsítsuk a hozzászokás folyamatát. Ezek közül hoztunk most néhány hasznos tippet.

Az első szemüveg mellékhatásai, avagy ezekre számíts az első viseléskor

Mielőtt elmerülnénk az első szemüveg viselésével kapcsolatos jó tanácsokban, fontos tisztázni, mik azok a tünetek, amelyeket a hozzászokás során tapasztalhatunk. Az első napokban jelentkezhet enyhe szédülés, fejfájás, a szemek fáradtsága, valamint a mélység érzékelésünk is kissé tompulhat. Ám ezek a jelenségek a hozzászokási folyamat részei, és csak addig tartanak, amíg szemünk alkalmazkodik az új szemüvegünkhöz. Általánosságban ezek a tünetek néhány nap alatt enyhülnek, majd teljesen el is tűnnek.

Amennyiben néhány hét múltán, rendszeres viselés mellett sem tűntek el teljesen ezek a tünetek, érdemes látszerészhez fordulnunk, hiszen az is előfordulhat, hogy túl erős számunkra a szemüveg és néhány módosításra van szükség. A Tisza Látáscentrumban készült szemüvegekre ebből kifolyólag, lencsetípustól függetlenül teljes körű hozzászokási garanciát biztosítunk az általunk javasolt és felírt szemüvegekre!

Viseld a szemüveged minden nap!

Akármennyire kényelmetlen és furcsa elsőre az új szemüveg viselése, nagyban megkönnyíthetjük szemünknek az alkalmazkodást, ha naponta, legalább néhány órára felvesszük a szemüveget. Ha bármilyen tünet, enyhe fejfájás vagy szédülés jelentkezik, tartsunk egy kis szünetet, majd ezek elmúlásával hordjuk tovább a szemüveget a megszokott módon.

Tartsd tisztán a lencséket!

A hozzászokási folyamat során a legkisebb maszat is rendkívül zavaró lehet a szemüveglencsén, sőt, akár ez is okozhatja a homályos látást vagy az enyhe szédülést. Éppen emiatt törekedjünk a lencsék tisztán tartására. Ehhez érdemes egy mikroszálas törlőkendőt és egy lencsetisztító sprayt magunknál tartani, így bármikor megtisztíthatjuk szemüvegünket a nap folyamán.

Amennyiben szeretnéd a témában tovább bővíteni a tudásod és érdekelnek hasonló, látással kapcsolatos tartalmak,  kövesd a Tisza Látáscentrum Facebook oldalát!