Női szemüvegstílusok

Szemüvegstílusok

A szemüvegek esetén ugyanúgy beszélhetünk szemüvegstílusokról, mint a divat bármely területén. Így miután mérlegeltük, hogy mely keretek állnak legjobban arcunkhoz, érdemes elgondolkodni azon is, hogy az éppen aktuális szemüvegdivatnak megfelelő modellt, vagy egy örök klasszikust válasszunk inkább.

Ez a döntés nagymértékben függ attól is, hogy mi illik személyiségünkhöz, de ami talán meghatározóbb, hogy öltözködésileg milyen stílusirányzatot szeretnénk képviselni. Alábbi cikkünkben a legismertebb divatkategóriákba sorolva olvashattok a különböző szemüvegstílusokról.

Az örök klasszikusok, casual szemüvegek

A klasszikus szemüvegstílus csoportjába két olyan típust soroltunk, amelyek korábban, néhány évtizeddel ezelőtt még cikinek számítottak. Női szemüvegstílusokAzonban az idő és a divat változásával ezekből a „csúnyaságokból” lettek a közkedvelt klasszikusok. Elsőre a vastag, fekete keretes SZTK keret juthat itt sokaknak eszébe, nem véletlenül.

Mivel a rendszerváltás előtt még nem volt ilyen óriási a választék, így mindenki ilyeneket viselt, aki valamilyen látásproblémával küzdött. Emiatt sokan negatív megkülönböztetésként érezték ezek viselését. Azonban mára már szinte a divatos, fiatalos hölgyek egyik jellemző kellékévé lépett elő.

Hasonló a helyzet a kör alakú, szintén vastag keretes modellekkel is, amelyek jellemzően már nemcsak fekete színben, hanem a szivárvány minden árnyalatában elérhetőek. Sőt jelenleg legdivatosabb verziójuk a klasszikus állatmintás; párducos, teknőcpáncélos darabok, amelyek sosem mennek ki a divatból és mindenféle öltözet mellett jól állnak.

 

Business look, azaz nőies szemüvegstílus üzletasszonyoknak

Az irodai munkát végzők körében egyre elterjedtebb a szemüveg használata, amelynek lehet megelőző célja – mint például a kéklencsés Női szemüvegstílusokszemüvegek – vagy látásjavító hatása. Mivel mindennapjaink jelentős részében dolgozunk, így fontos, hogy ott is jól, csinosan érezzük magunkat. Az ebbe a csoportba tartozó hölgyek és urak jellemzően a business look elnevezésű divatirányzat szerint szoktak öltözködni. Érdemes tehát szemüvegüket is ehhez illően választani.

A fenti stílushoz legjobban legjobban illő, valamint az egyén szakmaiságát sugalló keretek a hagyományos szögletes, ovális, valamint mandula formát viselik. Anyagában a fémkeretes szemüvegeket ajánljuk, hiszen annak arany, ezüst, illetve rosegold színei ékszerként tündökölhetnek a hölgyek arcán.

Ha valaki mégis a műanyag keretre esküszik, vagy fémallergiája van, annak pedig a szintén vékony keretű, hagyományos, fekete, szürke barna színű kereteket javasoljuk. Az irodai dolgozók gyakorta választják még a fúrt, valamint a damilos felfüggesztésű modelleket is, bár előbbit jellemzően a komolyabb személyiségű és a középkort átlepett hölgyek szokták választani.

 

Romantika a megjelenésben

Sok hölgy van, aki nemcsak otthon a párjától várja el a romantikus gesztusokat, hanem minden egyes mozdulatában, öltözködésében is ott Női szemüvegstílusokrejlik. Az ilyen finomságot kedvelő nőkre jellemző, hogy odafigyelnek a részletekre, ezért általában ruházatukon is megjelennek apró virágok, hímzések, masnik. A fentiek szerint leírt hölgycsoportnak szemüvegválasztásában is meg szokott jelenni a romantika. Így ők jellemzően a finomabb vonalú, a szárán, vagy a keret felső részén ízlésesen díszített kereteket szokták választani.

A díszítésnek is megannyi változata létezik, hiszen a Swarovski kristályoktól kezdve, a finom fém íveken át a műanyag szárba festett mintákig minden megtalálható a boltok polcain. A stílus követőinek megjelenését jellemzően egy bézs, púder, vagy egyéb lágy alapszínű szemüveg hozza még jobban összhangba.

 

 

Extravagáns különleges szemüvegstílusok

Minden korban voltak olyan hölgyek, akik nem szokványos megjelenésükkel szerették megbotránkoztatni női riválisaikat. Ehhez természetesen a divattervezők is évről-évre újabb, szokatlanabb formákkal és színekkel reagálnak. A szemüvegstílusok terén ez jellemzően a keret indokolatlan nagyságában, valamint a szokatlan formájában rejlik.Női szemüvegstílusok

Az absztrakt formákat idéző, jellemzően színében is feltűnő, például vöröses, hófehér szemüvegekkel az igazán nagy önbizalommal rendelkező hölgyek szoktak mutatkozni, akik úgy vélik, hogy ők bármilyen furcsának tűnő darabban is igazán csinosnak és nőiesnek érzik magukat. Ennek a stílusnak egy enyhébb verziója például a vintage stílus, amelybe beletartoznak például a szárak irányába vastagodó cicaszem, illetve ovális formájú keretek, amelyek jellemzően az előbb említett színekben pompáznak. Ezek mérete az archoz képest nem olyan eltérő, azonban formájukból adódóan biztosan így is mindenki meg fogja jegyezni, hogy milyen különleges darabot viselünk.

Azonban nemcsak a keret vastagságával, hanem magának a lencsének a nagyságával is játszanak a tervezők, így olyan modellekre is akadhatunk, amelyeket ugyan vékony keret vesz körül, de lencséjük amellett, hogy óriási, még valami érdekes vonalat – mint például hatszög- is követ.

 

Reméljük, hogy Te is magadra ismertél valamelyik szemüvegkeretben és segíthettünk új ötletekkel, hogy kiválaszd a következő szemüvegedet. Ha tetszett a blogbejegyzésünk, akkor kövesd Facebook oldalunkat, valamint keresd fel holnap is weboldalunkat, hiszen a nőnapi blogsorozatunk következő részét ekkor tesszük közzé.