Sminktippek rövidlátó- és távollátó szemüvegesek számára

Sminktippek szemüvegeseknek

Nőnapi blogbejegyzés-sorozatunk előző részeiben a megfelelő, arcunk vonásait kiemelő szemüvegkeret-választásról, valamint a női szemüvegstílusokról olvashattál. Egy kis smink alkalmazásával még jobban kihangsúlyozhatod gyönyörű szemeidet és még szebben ragyoghatsz szemüvegben is – különösen Nőnapon. Elhoztunk Neked néhány tippet a sminkeléshez, ami kifejezetten Neked, szemüveges nőnek szól.

3+1 sminkes alapszabály szemüveges hölgyeknek

Azok a hölgyek, akik a látásjavítás hagyományos verzióját kedvelik jobban, és hallani sem akarnak a kontaktlencséről, szembe kell nézniük egy-két íratlan szabállyal, ha sminkkel szeretnék kiemelni szemük világát.

Az első és legfontosabb dolog, amivel bizonyára sokan szembesültetek már, hogy gyakran alapozós lesz a keretet, ami esztétikailag, valamint kényelem szempontjából sem előnyös. A probléma elkerüléséhez alapos gondossággal, a sorrendet betartva kell a különböző rétegeket egymásra felhelyezni.

A tartósság érdekében sminkalappal kell kezdeni, majd korrektor, alapozó és végül egy kis púder. Továbbá a szemüveg okozta árnyékok kiegyenlítése érdekében a belső szemzugban és a szemeid alatt is használj korrektort.

A lencsékre ragadó szempillaspirál szintén bosszantó lehet sokatok számára. Itt azt az egyszerű szabályt kell betartanotok, hogy míg a szempillák tövénél lehet több festék, addig a pillák végén ezt kerülni kell, hiszen úgy is a lencsén fogja végezni a felesleg. Ez pedig a szemüveg egyik oldaláról sem szép látvány.

Ezenfelül pedig azokon a napokon, amikor szemüvegben indultok útnak, inkább hanyagoljátok az erős színű szemöldökceruzákat. Hiszen egy erőteljes szemöldök és a keret túlságosan oda fogja vonzani a tekintetet, elkerülve ezáltal arcotok többi részét.

Végül de nem utolsó sorban, mielőtt elkezdesz sminkelni, olvass utána, hogy a Te szemproblémádhoz milyen smink áll jól. Ez most furcsának tűnhet elsőre, azonban míg azok, akiknek „-” -os a dioptriájú szemüvegük lencséje nagyítani fogja szemüket, illetve szem körüli ráncaikat, addig a „+” – os szemüveggel rendelkezők esetén ennek fordítottja fog érvényesülni.

 

Sminktippek távollátók számára

A távollátó, azaz a „-”-os dioptriás hölgyeknek azzal a ténnyel kell tisztában lenniük, hogy az ő lencséjük nagyítóként is funkcionál. Azzal azért könnyen megbékél az ember, hogy a szeme nagyobbnak tűnik, azonban a lencse mögött rejtőző ráncok és egyéb bőrhibák is kiemelésre kerülnek. Ezért fontos, hogy megfelelő sorrendben, arcod árnyalatához illő tónusokkal dolgozva vigyed fel a korrekciós rétegeket. Továbbá érdemes olyan sminktippek után nézni, amelyek inkább szűkítik a tekintetet, hiszen ha ennek ellenkezőjét éred el a festékekkel és még a szemüvegedet is felveszed, akkor aránytalanul nagynak tűnhetnek szemeid az arcodhoz képest. Így a megfelelő arányokat szem előtt tartva a szemhéjak külső egyharmadát érdemes kiemelni.

Ehhez nyugodtan használj sötétebb tónusú festékeket, sőt akár fekete szemceruzával, tónussal is feldobhatod sminkedet. Ez esetben viszont figyelj arra, hogy vékony és pontos legyen a vonal, amit felviszel. Ahogyan már említettük, a hibákat is minimalizálni kell, hiszen azokra is felhívja a figyelmet a szemüveg.

Hasonló a helyzet a szemöldökkel is, amelynek ívére, valamint a nap, mint nap felbukkanó újabb kusza szálaira kell különös figyelmet fordítanod. Ha az arcformád megengedi, akkor érdemes olyan keretet választani, amely eltakarja szemöldöködet, és akkor eggyel kevesebb dologra kell reggelente odafigyelned.

Sminktippek rövidlátók számára

Mint ahogy fent is írtuk, a rövid és a távollátóknak nemcsak szemproblémájuk ellentétes, hanem lencséik szemre kifejtett hatása is. Ezért a „+”-os dioptriát viselő hölgyeknek olyan sminket kell választaniuk, ami optikailag nagyítja szemüket.

Ehhez a legjobb megoldás, ha világosabb, pasztelles árnyalatú szemhéjpúdereket, szemhéjfestékeket alkalmazol, valamint az is segíthet, ha a belső szemzugot valami még világosabb, akár csillogós színnel emeled ki. Továbbá a szemceruzák közül is inkább a barnás, bézs vagy fehér színűeket érdemes választani. A feketét viszont mindenképpen kerüld mind a szemhéjatok, mind az alsó szemvonalatok tekintetében, hiszen ez össze fogja zsugorítani a szemeidet.

A cél érdekében érdemes szempilladúsító spirálra cserélni a hagyományosat, hiszen az is segíthet íriszedre vonzani az emberek tekintetét. Végül, de nem utolsó sorban pedig a távollátókkal szemben olyan keretet válassz, ami nem takarja ki szemöldöködet, hiszen ez is segíteni fog abban, hogy nagyobbnak tűnjön szemeid világa.

Reméljük, hogy hasznosnak találtad cikkünket, és segítettünk abban, hogy magabiztosabbnak, nőiesnek érezd magadat szemüvegben is. Nőnapi blogbejegyzés-sorozatunknak azonban ezzel nincs vége. Keresd fel holnap is weboldalunkat és Facebook oldalunkat és ne maradj le a szemüvegeseknek szóló cikkekről!