Hogyan öltözteti a szemüveg a hölgyeket?

Divatos szemüveget választunk

Az a korszak, amikor „szemüvegesnek lenni ciki” volt, már elmúlt. A szemüveg nemcsak, hogy nem ciki, de szinte ugyanúgy öltöztet, mint akár egy ékszer vagy kalap. Az azonban nem mindegy, hogy milyen szemüveget választunk.

Sőt mi több, egyre többen vannak, akiknek tökéletes a látásuk, mégis közénk szeretnének tartozni, ezért nulldioptriás szemüveggel dobják fel öltözetüket. Azonban nem mindegy, hogy milyen szemüveget választunk, hiszen a divatos keret mellett jól is kell, hogy mutasson az arcunkon.

Szemüvegben is lehetsz divatos, sőt…

Ahogy a bevezetőben is írtuk, már-már divatosnak számít szemüveget viselni. Ezt nemcsak az támasztja alá, hogy azok is szívesen hordanak szemüveget, akiknek tökéletes a látásuk, hanem a másik nem elismerő pillantásai, szavai is ezt bizonyítják. Ezért fontos, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes szemüvegstílust. Ehhez megannyi dolgot szem előtt kell tartanunk, mint például az arcformánknak megfelelő kerettípusok kiválasztása. A próbálás ezen szakaszában érdemes azt is megvizsgálni, hogy illik-e az adott darab arcunk, fejünk méretéhez. Ha túlságosan túllóg arcunk szélső vonalain, akkor eltakarja a szép vonásainkat, míg, ha széles homlokunk mellé túl keskeny verziót találunk, az fel fogja hívni a figyelmet a nem kívánt területre.

A keret vastagsága is segíthet arcunk arányainak korrigálásában, így például a kerek, vagy szív alakú arcformákkal rendelkezőknek érdemes olyan vastagságút választaniuk, amiből kilátszik szemöldökük, míg a négyzetes formának ennek ellenkezője áll jobban.

Miután kiválasztottuk a megfelelő keretet, érdemes annak színére is szánni néhány pillanatot. Ez esetben nem elég a kedvenc szín alapján meghozni a döntést, hiszen lehet, hogy az nem is a legtökéletesebb választás. A színnel kapcsolatban az első és legfontosabb, hogy olyat válasszunk, ami összhangban van ruhatárunk legjellemzőbb darabjainak, valamint kedvenc sminkceruzáink, palettáink színével, így a hét minden napján csinosnak érezhetjük magunkat benne. Továbbá azt is végig kell gondolni, hogy arcunk, hajunk tónusaihoz mely színek illenek a legjobban, hiszen míg egy barna hajú hölgy esetében esztétikus választás lehet az ezüstös keret, addig egy szőke esetén furcsán hathat. Egyes optikáknál már a lencsék árnyalatát is megválaszthatjuk, azonban ezzel érdemes óvatosan bánni, hiszen a lencse végképp hosszú távra szól, valamint egyből szembetűnő lehet egy rózsaszínes árnyalat a bordó felsőnk mellett.

 

Néhány trükk a végső választáshoz

Mosolyogj! Ez nemcsak azért fontos, hogy a tükörben szebbnek lásd magad próbálás közben, hanem azért is, hogy teszteld a szemüveg méretét. Mosolygás közben ugyanis megemelkedik az arcod, ami a túl nagy szemüvegeket is elmozdítja a helyéről. Tehát a mosolygás mellett stabilan maradó keretek lesznek jók a számodra. Egy rossz keretválasztás miatt ezért nem mondj le a mosolygásról!

Egy másik hasznos trükk pedig, ha mutatóujjadat a keret alatt becsúsztatod a szemed sarkához. Ez esetben azt kell figyelni, hogy ne legyen nagyobb a rés a szemüveged és a bőröd között, mint az ujjad vastagsága. Az viszont nem probléma, ha kicsivel kisebb a rés, ha nem szorít Téged.

Végül, de nem utolsó sorban pedig fontos, hogy az orrnyergeden is megfelelően feküdjön a szemüveg, tehát ne szorítson, és ne is csúszkáljon. Ezekben a végső, kényelmi beállításoknak kérd az optikus segítségét, hiszen ő tudja legjobban beállítani számodra!

Ha a fenti kényelmi, valamint esztétikai szempontokat szem előtt tartva választod ki a szemüvegedet, akkor biztos lehetsz benne, hogy igazán nőiesnek és divatosnak fogod érezni magadat minden alkalommal, ha azt viseled. Ha pedig még magabiztosabbnak szeretnél tűnni, akkor dobj fel egy, a szemüvegedhez illő sminket. Ezzel biztosan mindenkit leveszel majd a lábáról.

 

Reméljük hasznosnak találtad bejegyzésünket és hogy segíthettünk magabiztosabbá tenni mindennapi szemüveges viseletedet. Nézz vissza holnap is Facebook és weboldalunkra, hogy ne maradj le Nőnapi blogbejegyzéseink záró számáról!