10 híresség, akiknek igazán jól áll a szemüveg

Szemüveges hírességek

A Nőnapi blogbejegyzés-sorozatunk alkalmával hoztunk Nektek ötleteket arról, hogy hogyan sminkeljétek magatokat a szemüveg alatt, hogyan válasszatok az arcformátoknak, stílusotoknak megfelelő keretet egy optikában, illetve arról is írtunk, hogy hogyan öltöztet Benneteket a szemüvegetek. A sorozatunk célja, hogy megmutassuk Nektek, hogy nem kell szégyellni, ha valakinek szüksége van egy kis segítségre a tökéletes látáshoz, hiszen szemüvegben is érezhetjük magunkat különösen nőiesnek. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttünk 10 olyan híres szemüveges hölgyet, akiknek amellett, hogy jól áll a szemüveg, tökéletesen használják azt divatjegyként is.

Anne Hathaway 

A hatalmas mosolyú színésznő ezzel a nagy lencsés szemüveggel, valamint lágy sminkjével igyekszik szemére vonzani az emberek tekintetét. A méretében szinte túlzó keret színeként egy klasszikusabb, barnás-vöröses árnyalatot választott, ami visszafogottabbá teszi az összhatást, mégis egy kis kedvességet és okosságot sugároz, hasonlóan más híres szemüveges hölgyhöz.

 

Demi Moore

A színésznő még a fennkölt estek alkalmával sem hagyja otthon kedvenc szemüvegét. Ezzel is utalva a viseletben rejlő nőiességre. Demi a fekete, műanyagkeretes modelleket részesíti előnyben, hiszen ezek amellett, hogy hajszínével is jól mutatnak, kiemelik gyönyörű világosabb színű szemét. Azt azonban érdemes észrevenni, hogy ő bátran játszik a különböző formákkal és méretekkel. Így az estélyi szettje mellé választott kicsi, kör alakú szemüvegében úgy néz ki, mint egy hóbortos divattervező. Kíváncsiak lennénk arra is, hogy vajon mennyi időt tölt optikai üzletben válogatással.

Megan Fox

Megan Fox a tipikus példája annak, hogy hogyan lehet egy nő igazán dögös szemüvegben is. A hagyományos, szögletesebb formájú, fekete keretes szemüveget jellemzően a kerek, vagy szív alakú arcformával rendelkező hölgyek szokták kedvelni. Ez a viselet azonban nemcsak vonzó, hanem kifejezetten jól mutat egy üzleti stílusú öltözet mellett is, amire egy híres szemüveges hölgynek mindenképp szüksége van.

Alicia Keys

Az énekesnő fekete, műanyag keretes szemüvege kísértetiesen hasonlít Megan Foxéhoz. Lehet, hogy ugyanabban az optikában vásárolnak? Azonban kisugárzásukban teljesen különböznek. A visszafogott sminkjével és öltözetével bizalmat, hozzáértést sugall. Ez is bizonyítja, hogy ugyanaz a szemüveg más „körítéssel”, más-más eseményekre is tökéletes választás lehet.

Katy Perry

Az olykor merész – kék, rózsaszín – hajszíneket is magára öltő énekesnő a hétköznapokban sem szereti az átlagos dolgokat. Így a személyiségét legjobban képviselő félhold formájú kerete sem egyszerűen fekete, hanem csillámló ezüstös szegélyű. A formaválasztás egyfelől megnyújtja Katy arcát, másfelől pedig kiemeli gyönyörű kék szemeit.

Selena Gomez

A fiatal énekesnő bemutatja, hogy milyen is az igazi vagány, magabiztos szemüvegviselet. A sokak számára feleslegesen nagynak tűnő kerettel Selena felhívja a figyelmet, arra, hogy szemüvegben is lehet divatdiktátor valaki – nyilván ehhez olyan optikában kell választani, ahol az ilyen stílus is megtalálható. A „divatdiktátor” szerepet bizonyítja az is, hogy extravagáns, nagy lencséjű szemüvege mellé szájhangsúlyos sminket alkalmazott.

Jennifer Aniston

Az egykosi Jóbarátok című sorozat bombázója szemüvegben is gyönyörű, sőt ezáltal sokkal közvetlenebbnek, barátságosabbnak tűnik. Jennifer hajszínével és bőrének tónusával tökéletesen harmonizáló, barna, mintás keretet választott. A forma tekintetében pedig a fiatalos pilóta fazon őt is megfiatalítja.

 

Meryl Streep

A Mamma Mia című film kedvenc anyukája a bizonyíték rá, hogy nem csak a húszéveseknek áll jól a szemüvegviselet.  Az idő múlásával egyre többen esnek bele a „szemüveges korba”. Azonban nem szabad megijedni emiatt, hiszen ennek a korosztálynak is számos verziót kínálnak a tervezők. Mery például az ovális arcához legjobban illő geometrikus formájú kerettel emeli ki gyönyörű mosolyát.

Diane Keaton

A szintén idősebb korosztályt képviselő színésznő sok esetben szerepei alkalmával is szemüvegben látható. Ovális arcához szinte minden modell jól áll, azonban szerintünk a jelenlegi ovális formájú, természetes színű keret volt az egyik legjobb választása. Ezzel a modellel nemcsak szépsége sugárzik, hanem életkorából is letagadhat jó pár évet.

 

Marilyn Monroe

Végül, de nem utolsó sorban, a nőiesség szimbólumaként is emlegetett Marilyn Monroe sem maradt ki felsorolásunkból. Őt ritkán lehetett szemüvegben látni, mert a tökéletességre törekedve sokáig titkolta, hogy valójában ő is szemüveges. Kár, hiszen még törölközővel a fején is kifejezetten jól áll nekik ez a macskaszem formájú, felül díszesebb szemüveg.

Reméljük tetszett híres szemüveges hölgyekről készült Nőnapi blogbejegyzésünk és most már Te is bátrabban fogsz szemüveget viselni, amelyben legalább annyira lehetsz csinos, mint anélkül. Ha éppen aktuális a szemüvegváltás, vagy csak megjött a kedved, hogy megnézd az aktuális trendi modelleket, akkor gyere be optikai üzletünkbe, és találd meg a számodra tökéletes szemüveget! Szívesen segítünk!