Gyermekszemészeti szakorvosi vizsgálat Szegeden

A felnőtteknél is nagyon fontos a szem egészségének megőrzése, de a gyermekek esetében ez hatványozottan igaz.

Míg a felnőttek saját maguk felelnek látásukért (mikor és hova megy el szemét ellenőriztetni), addig a gyermekek esetén szülői felelősség gondoskodni arról, hogy a gyerekek időről-időre eljussanak a kötelező és ajánlott szemvizsgálatokra.

Kérdőjel ikon a gyakori kérdésekhez

Miért fontos?

Kedvelés ikon

Vizsgálatunk előnyei

Szakorvos kollégáinkra mutató ikon

Miért válasszon minket?

Boríték ikon a kapcsolatok elérésére

Kapcsolat-felvétel

Gyermek szemvizsgálat menete

A gyermekszemészeti vizsgálatok fontossága

Gyermekeink jövője a mi kezünkben van, ez fokozottan igaz a szemünk egészségéről való gondoskodásra. A szülő feladata, hogy folyamatosan figyelje gyermekét és ha a szemproblémák gyanúja felmerül, akkor gyermekét minél hamarabb szemészszakorvosra bízza.

Míg néhány évtizeddel ezelőtt csak minimálisan voltak jelen a digitális kijelzők a mindennapjainkban, a mai gyerekek életének már állandó részét képezik (PC, laptop, okostelefon, tablet). Ennél fogva talán még fontosabb, hogy fokozottan figyeljünk a látásuk állapotának megőrzésére.

Habár a kötelező szemészeti szűréseket 1, 3 és 6 éves korban kell elvégezni, érdemes rendszeresen szemészetre járni a gyermekekkel. Javasolt évente legalább egyszer átfogó szemvizsgálatra bejelentkezni szemész szakorvoshoz, hogy minden változásra időben fény derüljön a kicsik látásának ellenőrzésével.

A gyermek szemvizsgálat előnyei

A gyermekek esetében nem alkalmazhatóak a felnőttek körében bevált módszerek, ezért más megközelítésre van szükség a szemvizsgálat elvégzése során.
A kötelező szűrésekre sokszor nehéz időpontot kérni, ha pedig sikerül, előfordulhat, hogy csak hónapokkal később tudja a szemészet elvégezni a megfelelő vizsgálatokat.

Szegeden, a Tisza Látáscentrumban, szakorvosaink kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekek szemének vizsgálatára, ezért biztosítunk külön gyermekszemészeti szűrést, melyet minden esetben szemész szakorvosaink végeznek el. Szakorvosaink a szemészeti szűrővizsgálatok során vizsgálják többek között a kancsalságot, tompalátást, látóélességet, színvakságot, valamint gyakran előforduló szembetegségeket.

Gyermek páciensünk képe

Miért érdemes a Tisza Látáscentrumot választania?

Gyermek páciensünk képe

Gyermekbarát szemvizsgálat: A vizsgálat ideje nagyjából 10 perc, semmilyen fájdalommal nem jár, inkább játékos, figyelemfelkeltő a gyermekek számára.

Nagy tapasztalat: Szemész szakorvosaink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek szemvizsgálat terén, több ezer páciens számára segítettek a szemproblémák feltárásában.

Gyors időpont-egyeztetés: Nem kell heteket, hónapokat várni a szemvizsgálatra, szemészetünk munkatársai igyekeznek a páciensek számára minél korábbi időpontot találni.

Részletes problémafeltárás: A szemvizsgálati szűrés során olyan betegségek feltárására is lehetőség nyílik, amelyről a páciensnek esetleg nem is volt tudomása.

Segítség a megfelelő szemüveg kiválasztásában: Szemüvegfelírás esetén a szemvizsgálatot követően helyben választhat kínálatunkból, vagy egyedi megrendelést adhat le. Számos felnőtt szemüvegkeretből és lencséből választhat, így biztosan megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbbet.

A naptár ikonja időpontfoglaláshoz

IDŐPONT-EGYEZTETÉS

A Tisza Látáscentrumnál szemész szakorvosaink teljes körű vizsgálatot és szakellátást biztosítanak, így ha hozzánk hozza gyermekét, biztos lehet abban, gyermeke szemének egészsége a legjobb kezekben lesz. Válasszon bennünket és tudja biztonságban gyermeke szemének világát!

Egyeztessen időpontot munkatársainkkal gyorsan és egyszerűen!