Szemüvegválasztás arcforma alapján – Te melyikre hasonlítasz a 7 arcforma közül?

Szemüvegválasztás arcformák alapján

Nőnapi blogbejegyzés sorozatunkkal a szemüveges nők önbizalmának növelésében szeretnénk segítséget nyújtani. Sokan azért nem mernek elmenni szemészorvoshoz félnek a szemüveg viselésétől, azt gondolják, hogy nekik nem áll jól. Sőt, sokan vannak szemüvegesek, akik emiatt inkább kontaktlencsét hordanak. Ez azonban tévedés, hiszen bárki számára lehet olyan modellt találni, ami igenis jól fog mutatni az illető arcvonásaival. Alábbi blogbejegyzésünkben az arcforma alapján történő keretválasztáshoz hoztunk nektek néhány tanácsot.

 

A szemüvegválasztás hosszadalmas pillanatai

A szemüvegválasztás egy nő esetében nem olyan egyszerű és gyors, mint az urak körében. Ha őszintén akarunk lenni, akkor ennek az az oka, hogy a nők számára a praktikum után a második legfontosabb, hogy divatosnak, öltözködési stílusukba illőnek találják a szemüvegüket. Ezáltal a lehetőségek száma már is lecsökken. Azonban amikor ott állunk az utolsó 3-4 kerettel a kezünkben, és nem tudjunk dönteni, hogy melyik legyen, akkor esetleg jól jöhet egy kis segítség, amire korábban nem is gondoltunk volna.

A tökéletes szemüveg kiválasztásakor ugyanis érdemes figyelembe venni az arcformánkat, illetve az arcunk és a hajunk meghatározó színeit. Amíg a ránk jellemző hideg és meleg színek aránya a keret színét befolyásolják, addig orcánk formája meghatározza, hogy milyen formájú szemüveg áll jól nekünk. Jellemzően arcformájuk alapján hét csoportba sorolhatjuk az embereket: kerek, ovális, téglalap alakú, négyzet alakú, talpra állított háromszög, szív alakú, valamint gyémánt arcformájú hölgyek.

Gondoltad volna, hogy ilyen kategóriák léteznek? Ha nem, akkor pont ezért próbálunk segíteni. Az alábbiakban külön-külön térünk ki a különböző típusokra.

Kerek arc

A kerek arc esetén szélességében és hosszában arányos formáról beszélhetünk, amelyhez jellemzően finom, hajlított vonalak párosulnak. Az ilyen arctípusú hölgyek esetén érdemes arra törekedni, hogy a szemüvegválasztás az orca megnyújtását eredményezze. Azok a keretek lesznek számukra csinosak, amelyek kiemelik a szemöldököt, valamint amelyek a szemrészt vastagítják. Továbbá arcuk kerekségét egy vékonyabb, szögletes keretű szemüveggel ellensúlyozhatják, azonban az arcformájukkal megegyező formájú kereteket érdemes kerülniük.

Ovális arc

Ezt az arcformát mondhatjuk tökéletesnek, mivel méretei arányosak, valamint számukra majdnem minden szemüvegkeret jól áll. Az ő esetükben legjobb választás a geometrikus formájú, vagy a kerek forma. Egyetlen egy dolgot nem szabad szem elől tévesztenie az ilyen arcformájú hölgyeknek: a szemüvegük ne legyen szélesebb, mint orcájuk legszélesebb része.

Téglalap alakú arc

A téglalap alakú arc nem véletlenül kapta a geometriai alakzatról a nevét, hiszen az ilyen arc hosszabb, mint amilyen széles. Az ilyen fejforma mellé jellemzően hosszú orr, valamint hosszú, egyenes arc társul. Ehhez a típushoz a kevésbé széles, ovális vagy kerek szemüvegek illenek a legjobban. Így a keretek közül is érdemesebb a vékonyabb keretű darabokat választani.

Négyzet alakú arc

Akkor beszélhetünk négyzet alakú arcról, ha annak szélessége és hossza jelentősen nem különbözik egymástól. Az ilyen arctípus mellé gyakorta társul a széles homlok, valamint a markáns állkapocs. Ezeknek az erőteljes vonalaknak az enyhítése érdekében érdemes finomabb formájú, kerek vagy ovális lencséjű, vékony keretű szemüveget választani. Nekik jól állhatnak a damilos felfüggesztésű, valamint fúrt modellek.

Talpra állított háromszög arc

Jellemzően az ilyen arcformájú hölgyeknek keskeny homlokuk, míg az áll felé haladva egyre inkább kiszélesedő orcájuk van. Az ilyen fejformájú hölgyeknek a színes, felső részén díszesebb keretek, vagy a macskaszem alakú szemüvegek fogják kiemelni az arcuk keskeny részét.

Szív alakú arc

A szív formára jellemző, hogy felül széles, míg az állkapocs magasságában már-már keskenynek mondható. Ennek a kontrasztnak az enyhítése érdekében arcunkkal ellentétes, tehát alul szélesebb, de legalább is hangsúlyosabb legyen a keretünk. Továbbá az is segíthet, ha olyan szemüveget választunk, amelynek lencséi mélyen ülnek, azonban nem takarják el a szemöldököt. A kicsi, szögletes modelleket azonban érdemes elkerülni.

Gyémántarc

Az alábbi, legritkább arcformájú csoportba tartozó hölgyeknek általában szemük, valamint állvonaluk a legkeskenyebb része orcájuknak. Ahhoz, hogy szemüket még is ki tudják emelni, érdemes egyedi vagy keret nélküli modelleket választaniuk, amelyeknek formája jellemzően ovális vagy macskaszem.

Reméljük fenti blogbejegyzésünkkel megkönnyítettünk a szemüvegválasztás olykor hosszadalmas pillanatait és így már egy meglévő elképzeléssel tudtok besétálni az optikába. Ha további segítségre van szükségetek, keressétek bátran szakorvosainkat, munkatársainkat. Következő bejegyzésünkben pedig további nőknek szóló tartalmakkal készülünk nektek. Ne maradjatok le! Keressétek fel holnap is Facebook és weboldalunkat!