Orvosi szolgáltatásaink

Szemészeti szakrendelés keretében többek között meghatározzuk és szükség esetén korrigáljuk az első és másod fajú fénytörési hibákat (rövidlátás, túllátás, astigmatizmus),  korrigáljuk a presbyopiát; ellenőrizzük a szemmozgásokat, elvégezzük a törőközegek, a szemfenék, a látóidegfő vizsgálatát; ellenőrizzük a térlátást, színlátást; szürkehályog-, makuladegeneráció-, zöldhályogszűrést végzünk, valamint panaszok alapján minőségi és mennyiségi könnyvizsgálat történik. Végül a vizsgálatok eredményeinek összesítése és átbeszélése után pácienseink bevonásával konzultatív, egyénre szabott terápiás javaslatot teszünk.

Külön figyelmet fordítunk a nem közvetlenül a látással vagy szemmel összefüggő panaszok (pl. szédülés, fejfájás) szemészeti okainak tisztázására, illetve szakorvosaink nagy jártassággal végzik egyéb betegségek (magasvérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek, pajzsmirigybetegségek, ritka belgyógyászati, neurológiai, kórképek, szindrómák) szemészeti feltáró vagy időszakos vizsgálatát.

Gyermek szemvizsgálat menete

Gyermekszemészeti szakorvosi vizsgálat

A gyermekek rendszeres szemvizsgálata különösen fontos, hiszen minél hamarabb derül fény valamilyen betegségre, annál nagyobb lehet a kezelés hatékonysága. A gyermekek egyre több időt töltenek monitor előtt és egyre kevesebbet a szabadban, ami negatívan hat a szemük egészségére. A gyermekeknek 1, 3 és 6 éves korban kötelező szemészeti vizsgálaton kell részt venniük, ugyanakkor javasolt ezt követően is évente legalább egyszer megnézetni szakemberrel, hogy a kialakuló problémákat minél hamarabb ki lehessen szűrni. Szakorvosaink vizsgálják többek között a kancsalságot, tompalátást, látóélességet, színvakságot, valamint gyakran előforduló szembetegségeket.

Szemészszakorvosaink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek gyermekek szemészeti vizsgálata terén. Így a vizsgálatot kifejezetten gyermekbarát módon végzik el, amelyet folyamatos pozitív visszajelzések is megerősítenek.

Felnőtt szemvizsgálat menete

Felnőttszemészeti szakorvosi vizsgálat

Felnőttkorban egyre többen szembesülnek azzal, hogy látásuk már nem olyan mint fiatal korukban. A látásromlás leginkább 40 év felett kezdődik el, azonban egyre többen vannak, akiknél 20-as vagy 30-as éveikben következik be munkahelyi feladatok vagy más környezeti tényezők miatt látásromlás. A folyamatos szemvizsgálat felnőtt korban is javasolt, amely során feltárhatók a látásromlás hátterében álló tényezők és kialakulásuk okai.

Szemészeti vizsgálatunk során többek vizsgáljuk a rövidlátás, távollátás, szürkehályog, makuladeneráció, astigmia, öregszeműség, gyulladásos megbetegedések és szemszárasság kialakulását és azok kezelési lehetőségeire teszünk javaslatot.

Munkaalkalmassági vizsgálat fontossága

Munkaalkalmassági szemvizsgálat

Napjainkban egyre többen dolgoznak irodai környezetben monitor előtt, ami hosszú távon megterhelő a szem számára. A monitor előtt dolgozó munkavállalóknak a törvényi előírásnak megfelelően legalább kétévente szemészeti vizsgálaton kell részt venniük, amely segít az esetleges kialakulóban lévő szembetegséget vagy látásromlást időben kideríteni. A felmérés többek között látásélesség vizsgálatot, szemnyomásmérést (40 év felett), szemfenék vizsgálatot, szembetegségek szűrését, valamint színlátásvizsgálatot készítünk pácienseink számára.