Így találd meg a számodra tökéletes szemüvegkeretet!

Szemüvegvásárlás során a megfelelő dioptria mellett a számunkra tökéletes szemüvegkeret megtalálása igencsak fontos szempont, hiszen jelentősen meghatározza az elkészült szemüveghez fűződő későbbi viszonyunkat. Ha szeretnéd megtudni milyen szempontokat érdemes figyelembe venned a keret választásakor, olvasd el bejegyzésünket!

Milyen szemüvegkeret illik az arcformádhoz?

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztásához érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen arcformával rendelkezünk, hiszen így könnyebben el tudjuk dönteni mi az a forma, ami előnyös lesz számunkra és mi az, amit jobb, ha elkerülünk.

Szögletes arcforma: A szögletes arcforma a homloknál, és az állkapocsnál is majdnem ugyanolyan széles, erős, határozott állív jellemzi. Épp ezért érdemes olyan szemüvegkeretet választanunk, ami lágyítja ezeket az éles vonásokat, ehhez tökéletesek a kerek és ovális szemüvegkeretek.

Hosszúkás arcforma: Olyan keretek előnyösek, amelyek optikailag picit szélesítik az arcformát. A kerekebb, szögletesebb, négyzetesebb formák, illetve a szélesebb formák is egyaránt előnyösek lehetnek.

Kerek arcforma: A kerek arcra jellemző a hangsúlyosabb orca, kerekebb áll. A legelőnyösebb választás egy olyan szemüvegkeret, amely a szem körüli részeket kiemeli, ezáltal vékonyabbnak tűnik az arc. Kerek arcformához jól mutatnak a szögletes, vékonyabb szemüvegkeretek, amelyek megnyújtják az arcot.

Ovális arcforma: Az ovális arcformával rendelkezők talán a legszerencsésebbek a szemüveg választás szempontjából, ugyanis szinte minden keretforma előnyös számukra. A merészebbek, még a vastagabb, különlegesebb szemüvegkereteket is nyugodtan bevállalhatják!

A szemüvegkeret ideális mérete

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása során nem csak a keret formáját kell figyelembe vennünk, hanem azt is, hogy annak mérete is számunkra a legmegfelelőbb legyen. Nagyon fontos, hogy jól illeszkedjen a szemüvegkeret az orrunkon, ugyanis, ha nem passzol, akkor a kész szemüveg csúszkálhat, illetve viselete kényelmetlenné válhat, de szélsőséges esetben akár fel is törheti az orrunkat! A fém szemüvegkereteknél általában jól állítható az orrtámasz, azonban a műanyagkeretek esetében ez a rész vagy illeszkedik, vagy nem, a későbbiekben nem igazán tudunk rajta állítani.

Kérjük ki a szakember véleményét!

Lehetséges, hogy azt gondoljuk, hogy végre megtaláltuk a számunkra tökéletes szemüvegkeretet, azonban mielőtt végleg elköteleznénk magunkat a kiválasztott darab mellett érdemes kikérnünk az optikus véleményét is. A tapasztalt szakember segíthet olyan szempontokat is bevonni a döntésbe, ami nekünk nagy valószínűséggel eszünkbe sem jutna. Ilyen szempont lehet például az is, hogy magas dioptriával rendelkezők esetében nem szerencsés nagy lencséjű szemüvegkeretet választani, hiszen akár előnytelenül torzíthatja az arcot.

Ha az olvasottak után még esetleg még mindig nem vagy teljesen biztos abban, mi állna jól neked, ne aggódj, a Tisza Látáscentrumban munkatársaink segítenek megtalálni a számodra tökéletes szemüvegkeretet! További érdekes látással kapcsolatos tartalmakért kövesd a Facebook oldalunkat!