Miért olyan nehéz bejutni a gyermekszemészetre? Miért olyan kevés a jó gyermekszemorvos?

Gyermek páciensünk képe

Ennek oka többrétű. Szemészeti vizsgálatok akkor végezhetőek el könnyen és sikeresen, ha a páciens együttműködik, pont akkor és pont odanéz, ahova kell, érdemi választ ad a kérdésekre. Gyermekek esetén mindehhez sokkalta több türelemre, időre, és a kizárólag szakmai helyett egy empatikusabb hozzáállásra van szükség.  Könnyű belegondolni, ha egy egészségügyi ellátórendszerben egy orvosnak rendelési ideje alatt akár 30-40 beteget kell megvizsgálni és ellátni, gyermekek ellátására sem idő, sem türelem nem marad. Mindezt tetézi, hogy a gyorsan, könnyedén végezhető, azonnal jelentős látásjavulást hozó műtéti beavatkozások (pl. szürkehályog műtét) jóval kedveltebbek az orvosok körében, ezek pedig a gyermekszemészetben –szerencsére- ritkák.

A fentiek ellenére számomra a gyermekszemészet egy izgalmas terület, kis pácienseimnek hála nap mint nap olyan élményekkel gazdagodom, melyek nélkül jóval szegényebb lennék.

 

Amennyiben szeretne folyamatosan hasznos tippekről, valamint szemének egészségével kapcsolatos ismertető cikkekről olvasni, amelyeket szemész szakorvosok írnak, javasoljuk, hogy kövesse a Tisza Látáscentrum Facebook oldalát!

Amennyiben úgy gondolja, hogy szemének egészségét időszerű lenne egy szakembernek is megvizsgálnia, akkor kérjen egyszerűen időpontot munkatársainktól! Munkatársaink 1-2 napon belül felveszik a kapcsolatot Önnel és egyeztethetnek időpontot.

Ne feledje, szeme egészségének védelméért Ön a felelős, mi pedig segítünk abban, hogy Ön megfelelő döntést tudjon hozni!